Kaikki mitä toivoin on nyt


Osaisipa ihminen elää aina hetkessä. Ilman, että ajattelee kaikkea mitä pitäisi tehdä tai mitä olisi pitänyt tehdä. Läsnäolo on enemmän kuin vain fyysistä olemista; se on omaan sisäiseen olemukseen yhteydessä olemista. Valitettavasti omat ajatuksemme ja tunteemme vievät meitä kauemmas käsillä olevasta hetkestä. Ajatukset ovet hetkellisiä, vaikkakin voimakkaita. Jos me määrittelemme itsemme sen kautta mitä ajattelemme, me perustamme oman identiteettimme juoksuhiekalle. (- Hetkessä elämisen taito)
Tunteet ovat osa meitä, mutta nekin ovat vain hetkellisiä. Tunteille ei pidä antaa liikaa valtaa, niiden ei saa antaa liiaksi määrittää identiteettiämme. Ajattele tekoja, ovatko tekosi hyviä. Joku voi auttaa elämänsä aikana satoja ihmisiä mutta pitää itseään huonona ihmisenä kun ei kerran sittenkään onnistu auttamaan jotakuta. Kokonaisuudet ratkaisevat. Se mitä olet ei ole määriteltävissä yksittäisten tapausten johdosta.

Mennyt meni jo
Menneissyyden jahkaileminen on asia josta monien täytyisi luopua tai ainakin vähentää sitä. Mitä jos olisinkin valinnut toisin, olisiko minusta tullut parempi ihminen. Menneisyydestä voi ottaa opiksi mutta sitä ei saa jäädä katumaan. Elämä on täynnä valintoja, omia valintoja voi myös muuttaa, mutta osa valinnoista on pysyviä. Valintoihin joita ei voi muuttaa, täytyy sopeutua. Sopeutiminen voi viedä aikaa, mutta sen suhteen ei saa liian helposti antaa periksi. 

Menneisyyttä ei voi muuttaa, olosuhteet ovat mitä ovat, ainut mitä voit tehdä on antaa itsellesi mahdollisuus tarttua hetkeen. Olla läsnä hetkessä mitä elät. Tuleva näyttää suunnan ja itse voi rohkeasti heittäytyä tuulen vietäväksi elämän mittaiseen vuoristorataan. Ylämäistä saa nauttia täysillä ja alamäistä noustava uuteen ylämäkeen.



Tänään voi olla se päivä, jota myöhemmin mietit, että voisitpa vielä elää siinä hetkessä ja siinä paikassa. Ole siis läsnä kaikilla aisteillasi. Näin pystyt hakemaan tunnetiloja ja iloa pienistäkin asioista.


I still remember when I prayed for the things  I  have now. 
Minulla itselläni on tosi paljon muuttuneet asiat vuoden sisään. Mulla on nyt opiskelupaikka korkeakoulussa, ja jaan kotini ihmisen kanssa, jota rakastan. Nää on just niitä juttuja mitä mä toivoin vuosi sitten tapahtuvan. Kun annetaan mahdollisuus, täytyy tehdä kaikkensa unelmiensa eteen ja sitten kun ei itse asioihin voi vaikuttaa, täytyy vain toivoa parasta.


Epäonnistumisten jälkeen ei saa tuomita itseään epäonnistujaksi
Mussa asuu pieni suorittaja. Asetan itselleni tavoitteita ja jonkin verran vaatimuksia. Oon myös jossain asioissa kilpailuhenkinen. Epäonnistumiset ovat aina saaneet minut yrittämään entistä kovemmin. Ajattelen että epäonnistumiset täytyy korvata huippu onnistumisilla. Tällaisista suorituspaineista on haittaa että hyötyä. Kaikissa asioissa en halua olla ankara itselleni, täytyy antaa itselleen armoa ja sallia epäonnistumisia. Onnistumiset vaativat epäonnistumiset.




Kukaan meistä ei ole massatuotantoa. Pidä huoli että olet täysin OMA UNIIKKI ITSESI.
Ei tee hyvää ajatella mitä muut ajattelevat. Muiden mielipiteillä ei ole väliä, kunhan olet itse tyytyväinen itseesi. Jokaisella on oikeus omiin mielipiteisiin, kunhan mielipiteet eivät ole muita loukkaavia. Kaikkia ei voi miellyttää. Aina löytyy joku joka haluaisi sinun toimivan toisin. Kukaan meistä ei ole muotista luotu, eikä kenenkään saa antaa määrittää kuka olet. Ainoastaan sinä itse saat muodostaa käsityksen itsestäsi, oman identiteettisi. Elämässä menettää paljon jos ei uskalla toimia oman pään mukaan. Neuvoja täytyy vastaanottaa ja apua voi pyytää, mutta loppujenlopuksi itsestään täytyy olla vastuussa ja pitää huoli.


Ole läsnä tässä hetkessä! Arvosta itseäsi! Ja nauti tästä viikosta, joka jälleen kerran menee liian nopeasti!😉

Kommentit