Ne ihanat arkipäivät

Helou,

Hyvää tiistaita. Mun tiistaihin on sisältynyt töitä ja pitkä kävelylenkki. On siis ollut hyvä päivä, vaikkakin erittäin normaali päivä! Työpäivät lasten parissa ovat olleet monipuolisia ja vauhdikkaita ja aika kuluu todella nopeasti.


Oon ollut lauantaista asti flunssassa. Inkiväärimehu, lepo ja netflix ovat helpottaneet oloa huomattavasti. Jotenkin kumma että aina kun ei salille oikeasti pääse (esimerkiksi näin flunssan kourissa), niin silloin sinne tietysti mahdottoman paljon tekisi mieli mennä.


Pullollinen meni parissa päivässä!

Arjessa on paljon kaikkea positiivisia asioita ja usein ei vain osaa nauttia niistä pienistä hyvistä hetkistä. Arjen askareista on tehtävä vähemmän työläitä ja masentavia. Omat hetket kannattaa somen selailun sijasta kättää johonkin mielekkäämpään, johonkin mistä pidät, esimerkiksi lukemiseen, ulkoiluun tai vaikka kutomiseen.


Asiat kannattaa tehdä kun niiden aika on. Ei kannata kasata itselleen liian suuria taakkoja yhdelle kerralle. Kun tekee asiat pikkuhiljalleen pois alta, ei stressi tekemättömistä töistä kalva mieltä.
Kun ei ole jonkin asian aika, sitä ei ajatella. Täytyy muistaa olla armollinen itselleen ja antaa omaa aikaa rentoutumiselle hyvän olon saavuttamiseksi. Työasioita tai muita stressaavia asioita ei kannata vapaa ajalla murehtia. Mielen täytyy antaa levätä ja tyhjentyä välillä.



Alla listatut asiat tekevät mut onnellisiksi arjen keskellä.

Perhe ja ystävät. Ihminen tarvitsee toisia ihmisiä ympärilleen!

Muiden auttaminen. Muiden auttamisesta tulee hyvä olo. Silloin myös tuntee itsensä hyödylliseksi.

Piristävä lenkkeily ulkona. Joskus koulupäivien tai työpäivioen jälkeen on niin tunkkainen olo että on pakko päästä tuulettumaan pihalle. Ihaninta on lenkkeillä metsässä raikkaassa kesä säässä.

Valmiiksi tehty ruoka. Rankan työpäivän jälkeen on ihanaa astella valmiiseen pöytään. Me tehdään joskus niin, että jos toinen on vapaalla niin hän tekee ruuan kun toinen tulee kotiin. Ruuan voi tehdä myös edellis päivänä valmiiksi tai Woltata.

Aurinko. Jos aurinko paistaa ja on lämmin, silloin ei voi olla huono päivä.

Kynttilät ovat super tunnelmallisi. Etenkin sadepäivinä!



Kauppamatkan varrelta otetut kuvat. Kirsikat pääty jo matkalla testattavaksi.

🍒😁

Rutiinit
Itse rakastan arjen rutiineja ja tapoja. Lomilla ruokarytmi, unirytmi ja salirytmi ovat täysin vieraita käsitteitä. Arki pyörii näiden rytmien mukaan. Arki on jollain tavalla yksinkertaista. Kroppa tietää koska syön ja mitä syön ja kun treenaan, sillä on energiaa. Tykkään tavoitteellisesta treenamisesta ja arjen ruokarytmini sopii sali treenin ohelle. Olen aamuihminen ja siksi minulle viikonloput ovat joskus vaikeita kun en saa aamulla myöhään nukuttua. Vaikka menisin kuinka myöhään illalla nukkumaan herään silti viimeistän puoli yhdeksän aikaan. Sen takia myös arjen unirytmi on asia josta pidän.



Mun mielestä arkeen kannattaa panostaa. Kuitenkin suurin osa elämästä on arkea, eikä niitä lomamatkoja tai juhlia. Kerätkää ympärille hyviä tyyppejä, pitäkää niihin yhteyttä. Se et on töitten jälkeen vähä väsähtänyt on huono tekosyy jäädä loppu päiväksi sohvalle. Niin sitä on väsynyt huomennakin, ja seuraavalla viikolla. Kuitenkaan ei voi seurata elämäänsä sivusta, vaan on elettävä täysillä, myös arjessa. Hyviä piristyksiä väsyneeseen olotilaan on soitto kaverille tai pieni happihyppely. Jokin pieni virike saa kummasti aikaan energisen olon!

Ihanaa viikkoa!💪

Kommentit