Oulu

Oulu oli minulle aivan vieras kaupunki ennen kuin muutin tänne noin vuosi sitten. Aluksi kuljin joka paikkaan google mapsin avulla. Kyllähän siinä syksyn aikana kerran puhelin sitten kunnolla hajosikin kun yritin katsella mapsiä samalla kun pyöräilin. Nyt olen kuitenkin jo oppinut suhteellisen hyvin tuntemaan ainakin Oulun keskusta alueen, ja puhelin on pysynyt ehjänä.

Oulussa ihanaa on että täällä on paljon puistoja ja vettä. Kuitenkin itse Vaasalaisena kaipaan sitä merta ja täällä rantaa riittää. Oon pyöräily ihminen ja tää Oulu suosii pyörällä liikkujia tosi hyvin. Pyöräilijöille on omia opasteita ja suuntakylttejä ja tiet pidetään talvellakin hyvässä kunnossa. Liikunta mahdollisuudet ovat täällä hyvät, on pururatoja ja metsäpolkuja, ulkoliikuntapuistoja sekä erilaisia urheiluhalleja. Eli täältä löytyy kaikki mitä ihminen vain tarvitsee.😜

Monet ihmettelevät miksi muutin juuri Ouluun, tänne pohjoiseen. Suurin syy siihen on että optometriaa ei voi opiskella muualla kuin Oulussa ja Helsingissä. Itseäni Helsinki ei houkutellut ajatuksena, joten Oulu jäi ainoaksi vaihtoehdoksi. Tämä kaupunki on myös tosi samanlainen kuin Vaasa, vähän isompi vain.

Alla Oulun paikkoja joihin kannattaa Oulussa vierailessa suunnata:

Nallikarin lomakylä. Sieltä löytyy kylpylähotelli Eden. Nallikarin uimarannalla voi pelata jalkapalloa, beach volleytä tai vaan ottaa aurinkoa. Todella siisti ranta!




Ainolan puisto. Kaunis puistoalue, jossa ihana viettää aurinkoisia kesäpäiviä vaikkapa piknikin merkeissä.






Pelkäätkö nää polliisia. Oulun toria vartioi se kuuluisa Tori polliisi.



Majokänkyt. Mulla ei ollut ennen tänne muuttoa hajuakaan mitä ne ovat, mut nyt mulle on selvinnyt että majokänkyt ovat majoneesi täytteisiä pitsoja. Selvähän se. Mulle on kyl välillä vaikeaa ymmärtää tätä pohjosen murretta, kun Vaasassa ei sillä tavalla murretta puhuta. Oulussa käytetään eri sanoja esimerkiksi täällä ei ymmärretä sanaa joppari vaan se on kuulemma ihan tarakka.😂


Ruuan ystävänä suosittelen myös muutamia hyviä ruokapaikkoja Oulussa:

1. Coyoacan on meksikolainen ravintola, jossa suosittelen testaamaan itsetehtyjä tortilloja. Ihan super hyvää ruokaa!



2. Kauppuri 5 on hampurilaisravintola. Monet sanovat suuren hehkutuksen kuultuaan pettyneen itse hampurilaiseen, mutta minusta paikka oli maineensa veroinen. En oo mikään hampurilais asiantuntija, mutta mun mielestä loistava burgeri. Paikka on pubimainen ja rento paikka, kuitenkin iltaisin ruuhkainen.


3. Wok´s on edellisiä terveellisempi vaihtoehto. Wok´s:ista saa todella hyviä wokkeja. Paikka sijaitsee ostoskeskus Valkean ravintolamaailmassa.



4. Kirin kiinalainen ravintola on yksi hyvä Oulun aasialaisista ravintoloista. Paikka sijaitsee Valkean ravintolamaailmassa. Woltasimme viime sunnuntaina alla olevan herkku aterian suoraan kotiin.


5. Vielä pizzan ystäville suosittelisin Pannu nimistä ravintolaa. Olimme Pannussa syömässä syntymäpäiväni kunniaksi viime toukokuussa ja oli kyllä hyvää. Söimme etanoita ja pannupizzan puoliksi. Mulla ei ole valitettavasti kuvaa Pannun ruuasta. (Taisi olla niin herkullisen näköinen ettei malttanut kuvata). Mutta etanat oli ainakin super hyviä, niinkuin aina. Teimme niitä itse kotona pari päivää myöhemmin ja niistä mulla on kuva, joten laitan sen tähän alle.


Etanoiden valmistukseen tarvitset etanapannut, purkki etanoita, öljyä tai voita, sinihomejuustoa ja valkosipulia. Me sekoitimme valkosipulin ja voin keskenään, jonka sitten pyörittelimme etanapannun rakoihin, viskasimme etanat päälle ja ripottelimme juuston päälle. Helppoa ja super hyväää! Kotonatehdyt maistuvat ihan samalta kuin ravintoloissakin!



Kyllä täällä Oulussa vielä pari vuotta viihtyy opiskellessa!

Kommentit