Monta rautaa tulessa


Olimme sopineet ystäväni kanssa menevämme fresbee golffaamaan aamupäivästä, kun hänellä on töiden välissä reilu viisi tuntia vapaata. Oli yllättävän lämmin sää ja oli ihanaa päästä ulkoilemaan, jonka ohella vaihtamaan kuulumiset. Heitot lähti yllättävän hyvin, kuitenkin pisteitä katsoessa huomattiin selkeä eroavaisuus suorituksiamme verrattaessa. Ystävälläni tulokset paranivat loppua kohden, kun taas minun suoritukseni heikkenivät loppua kohden. Kyseisen ystäväni kanssa saamme usein aiheesta kuin aiheesta syvälliset keskustelut aloilleen, niin kävi tässäkin tapauksessa.

Toiset ihmiset vaativat aikaa syttyäkseen, toiset taas innostuvat herkästi. Olen se helposti kaikesta innostuva, joka kaipaa paljon aktiviteettejä, eikä jaksa yhtä asiaa kauan aikaa. Ystäväni on taas se, joka innostuu ehkä hitaammin, mutta jonka innostus samaa aktiviteettiä kohtaan säilyy kauemmin.






Olen monessakin asiassa kärsimätön ja omaan ehkäpä huonon keskittymiskyvyn yhteen asiaan kerrallaan. Tahtoisin tehdä vähän sitä sun tätä ja menetän motivaation nopeasti johonkin yhteen asiaan samalla kun motivaatio kasvaa jotain toista asiaa kohtaan. Pienenä saatoin levittää nuket levälleen, keksiä jonkin tarinan leikille, mutta sitten jo keräsinkin ne laatikkoon ja aloin värittää värityskirjaa ja sitten hetkenpäästä aloitinkin taas uudet touhut. Ystäväni taas sanoi että hän saattoi lapsena pelata Simsiä kyllästymättä vaikka koko päivän. Hän myös saattaa kuunnella samaa biisiä repeatillä. Huhhuh, itse en kykene.


Aloitan usein asian kuin asian täydellä motivaatiolla (oli se sitten koulu tai vaikka fresbee golf )ja mitä paremmin asia sujuu, sitä kauemmin luulen jaksavani motivoitua siitä. Yksipuolinen tekeminen ehkä tiedostamattakin kyllästyttää minua, enkä jaksa innostua saman toistamisesta yhä uudelleen ja uudelleen. Kaipaan muutoksia ja vaihtelevia aktiviteettejä. Minulle ei esimerkiksi sovi vain yksi tietty opiskelu tapa, vaan kaipaan vaihtelevia harjoituksia ja opiskelu tapoja jaksaakseni päntätä opiskeltavat asiat. Uskon että tämä luonteen ominaisuuteni näkyy myös blogissani. En ole valinnut tarkkaa aihetta blogilleni, sillä motivaationi esim. pelkkää muotia tai hyvinvointia kohtaan ei riitä. Haluan kirjoittaa kaikesta ja tehdä kaikkea. 

Haluan mielummin olla hyvä monessa asiassa, kuin paras jossain tietyssä yhdessä asiassa. Tämä näkyy etenkin mun liikunnallisuudessa. Haluan olla venyvä, vahva, kestävä ja räjähtävä samaan aikaan. Koen näin olevani monipuolinen ja onnellinen. Tykkään treenata niin monella tavalla ja mun mielenkiinto pysyy virittyneenä erillaisten treenien ohella.




Vaikka tässä postauksessa oon toistanut kuinka kaipaan vaihtelevuutta ja erilaisia aktiviteettejä säilyttääkseni mielenkiintoni, en olisi mitään ilman rutiinejani. Normi rutiinit on ja pysyy, mutta rutiinien vastapainoksi ja tueksi kaipaan vaihtuvia aktiviteettejä.

Kommentit