´Jokainen treeni on hyvästä´

Todella raskas ja pitkä päivä koulussa takana. Pääsin koulusta puoli seitsemän maissa ja kaikkien kaihileikkaus ja silmän operoimis- videoiden jälkeen salkkarit oli niin ihanan leppoisaa katseltavaa, haha. Oli tosiaan tarkoituksena tänään vielä keretä salille, mutta pitkäksi venyneen koulupäivän jälkeen taidan vain suoiolla jättää treenin huomiselle.

Olen super iloinen siitä, että olen vihdoin oppinut antaa itselleni oikeuden sanoa ei, silloin kun kroppa ja mieli sanoo jyrkän ei :n.

Tää ei aina valitettavasti ole ollut mulle itsestään selvyys... Niinkuin olen aikaisemmin blogissani kertonutkin, minulla on ollut lukio ikäisenä yli vuoden liikuntakielto johtuen selkänikamien välilevynpullistumasta ja sen jälkeen, kun taas pääsin harrastamaan, innostuin ihan super paljon sali-harrastuksesta ja lenkkeilystä. Inspiroiduin paljon some vaikuttajista ja seurailin fitness urheilijoita instagramin puolella. Niistä mieleeni iskostui jatkuvan treenaamisen ihannointi ja se kuinka elämä omistetaan liikunnalle ja terveydelle. Muistan myös lauseen ´Jokainen treeni on hyvästä´. Ja tuolloin vaikka kuinka väsytti, niin treeniä en skipannut, sillä hoin itselleni että treeni se on väsyneenäkin tehty treeni.

Nyt muutama vuosi palauteltuani tuon ajan yli innostuksellisuudestani, voin sanoa että ei, jokainen treeni ei ole hyvästä. Joskus on lupa skipata ja palautella, joskus on lupa jäädä sänkyyn pitempään sen sijaan että ryntää juoksulenkille. Olen oppinut pikku hiljaa erottamaan uupumuksen laiskuudesta. Omat rajat toisin sanoen. En usko että kävelylenkki kellekkään pahaa tekee, mutta väsyneenä tai puoli kuntoisena nostamaan rautaa tai hyppimään kuin hullu HIIT -tunnille, tapahtuu enemmän harmia kuin hyvää. Järkeä ei tuolloin itseltäni löytynyt, innostusta sitäkin enemmän, mutta onneksi virheistä oppii jos ei muuten.



Sellaista tuli mieleen tähän päivään... Mulla alkoikin muuten jo tänään viikonloppu ja aivan ihanaa viettää yksi vapaa päivä koulusta ennen lauantain työvuoroa. Meillä on ollut nyt vähän useimminkin vapaa päiviä, sillä osa opettajistamme on Philadelphiassa vanhemman vuosikurssin oppilaiden kanssa. Mutta toki sitä on paljon itseopiskelua, vaikka kontakti tunteja ei ihan joka päivälle ole tarjolla. Huomisen aion kuitenkin pyhittää kaikelle muulle kuin koululle. Ihanaa loppu viikkoa!


Kommentit